Volle bak bij Kindermuziekfestival Zomerfeest Katlijk Mildam

Na 3 maanden muzieklessen te hebben gehad van de zussen Hester en Femke Tadema, ook bekend als Akoestisch Duo Hester & Femke, mochten de kinderen van basisschool De Tjongerschool te Mildam op passende wijze hun talent laten zien aan hun vele fans. En wel op een echt podium in de feesttent van Zomerfeest Katlijk Mildam. Dankzij een geweldige samenwerking tussen Hester & Femke, ODS De Tjongerschool, Zomerfeest Katlijk Mildam en DJ-Direct werd deze middag een groot succes. Katlijk en Mildam kent veel jong talent en daar mag men trots op zijn.
Een aantal maanden geleden zijn Hester en Femke gestart met muziekles geven op basisschool De Tjongerschool. Hester & Femke, beiden een Artiest-Muziek opleiding volgend, waren als oud-leerlingen benaderd of ze iets konden betekenen voor de kinderen wat muziekles betreft. Ze waren meteen enthousiast en besloten dat graag op zich te nemen. Aldus Hester & Femke: “Muziekles geven aan basisschoolkinderen is zoiets dankbaars om te doen, je ziet kinderen altijd blij worden van muziek maken”. Hester & Femke hebben vervolgens hun eigen project uitgeschreven voor groep 0 t/m 8. Het leuke daaraan is, dat ze ook de jongste kinderen bij dit muziekproject hadden betrokken. Na de wekelijkse lessen, waar elke week een ander instrument aan bod kwam, gingen ze druk oefenen voor hun eindoptreden.
In overleg met de organisatie van Zomerfeest Katlijk Mildam, mochten de kinderen vrijdagmiddag 17 juni jl. op een echt groot podium, met alles erop en eraan, het muziekproject afsluiten. Mede door het nieuwe muziekproject welke Hester & Femke hadden verzorgd op de Tjongerschool, werd er door Zomerfeest Katlijk Mildam gekozen om het kinderprogramma nieuw leven in te blazen, nu genaamd “Kindermuziekfestival”.
Onder leiding van Hester & Femke mochten de kleuters het “Kindermuziekfestival” knallend inluiden. Met een Warming-up Song kregen ze het publiek gelijk in beweging. Waarna ze met het welkomst lied, al zingend en spelend op Boomwhackers, op een verrassende wijze de middag officieel hadden geopend.
De groepen 3/4 hadden gekozen om met de gehele klas een eigen nummer te schrijven. Ondanks de extra uitdaging, resulteerde dit in een vrolijk zomers liedje, welke ze samen succesvol presenteerden als band.
De groepen 5/6 hadden gekozen om met zijn allen de cover The Nights van Avicii te gaan repeteren. Naast zang, drums, gitaar en keyboard werden ook djembés ingezet. “The Music Band” wist het publiek goed met zich mee te krijgen.
De groepen 7/8 konden maar liefst 2 bands vormen. Na de verdeling mochten ze zelf een coverliedje uitzoeken en werd er onderling gekozen wie welk instrument zou gaan bespelen. Zelf keuzes maken vonden de kinderen te gek. Bij de band “Sugar Stars” werd het ritme bepaald door een stoere drumster, waarop alle andere bandleden er enthousiast op in konden haken. De band benutte niet alleen het podium, maar ook de hele tent.
De andere band “Tjongersquad, laatste band van al de groepen, lieten hun talent zien met het nummer Pink Fluffy Unicorns - Dancing on Rainbows. Passend bij dit liedje zijn de Xylofoons, mede dankzij 4 bandleden die dit instrument bespeelden, maakte dat dit nummer uitstekend gecoverd werd.
Nu werd het tijd om met z’n allen nog 1 keer het podium te beklimmen, of toch niet??
Als Verrassing, kwamen de juffen en meester ineens prachtig verkleed het podium bestormen. Overdonderd dat de kinderen waren, werden ze verrast door hun karaoke acts.
Daarna gingen alle basisschoolkinderen gezamenlijk afsluiten. Onder leiding van Femke en Hester spelend op de gitaar, zongen de kinderen met veel overtuiging en plezier , het lied “Sexy als ik dans” van Nielson.
Na de pauze werd het publiek nog getrakteerd op 10 verschillende acts.
Want naast de optredens van de leerlingen van De Tjongerschool, mochten aansluitend kinderen afkomstig uit de Mildam en Katlijk hun eigen talent showen in de vorm van zingen, een instrument bespelen, danceact, karaoke act of andere act.
Mede dankzij dit festival zijn we in Mildam en Katlijk 2 professionele bands rijker geworden. Band “TMZ” en “De vier Musketiers” gaven onder luid applaus van het publiek hun eerst show weg.
Aldus Hester & Femke: “Mildam en Katlijk zit boordevol jong talent!”
`T Allegaartje